…är ju en fråga man kan ställa sig. Har man med sig bilden av Israel som ofta målas upp i media, så är frågan berättigad. Utefter den så är Israel praktiskt taget en krigszon. Men nu ser verkligheten annorlunda ut.

Oavsett vad man har för förväntningar eller om man reser till Israel helt utan sådana, så kommer man inte resa därifrån oberörd. Det är min personliga erfarenhet och mina resenärers.

För den politiskt intresserade är ett besök oerhört värdefullt i den meningen att man själv kan skapa sig en bild av läget efter att ha upplevt det själv. Är man ute efter sol och bad erbjuder de kilometerlånga Medelhavsstränderna allt man kan önska sig.

Tel-Avivs storstadsliv, rida på kameler i Negeveöknen, skidåkning på Hermonberget, bada med delfiner i Röda havet, tusenåriga kulturskatter, flyta i Döda havet eller det obeskrivliga Jerusalem kan också nämnas som anledningar att besöka landet.

Men som kristen är det något alldeles särskilt att få vistas i Israel. Gud kallar det för sitt land och här har Han uppenbarat en så stor del av den bibliska historien, att det är som att vandra på Bibelns blad. Bara det att landet återigen existerar och att vi kan se hur profetorden idag går i uppfyllelse visar också att Han håller sina löften och fortsatt har en plan för sitt egendomsfolk och sitt land. Israel är utvalt på alldeles unikt sätt och Gud använder det för att förmedla till oss vem Han är och vad Han vill. Oavsett om vi ber för, tänker på eller reser till Israel så är det välsignat.

Med detta som bakgrund och genom mina personliga erfarenheter, så är Israel inte bara ett land man kan resa till. Enligt min åsikt kan jag inte befinna mig på en mer trygg plats i vår oroliga värld!

Erik Borg,
reseledare på Ungdomsresorna

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *